BSW stunt bij New Heroes

 In

BSW heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen voor een enorme verrassing gezorgd in de Dutch Basketball League. De hekkensluiter stuntte in de goedgevulde Maaspoort in Den Bosch met een ongekend ruime en verdiende 80-93 overwinning op nummer vier New Heroes. Aleek Pauline was met een double-double (19 punten, 14 rebounds) de grote man aan Weerter kant.

Al vanaf de tip-off nam BSW het initiatief. Het zette meteen een 7-0 run neer aan de hand van Dyon Halman, Daan Rosenmuller en Jeroen van Vugt. Rens van Ravensteijn hield de Bossche ploeg met een driepunter op afstand, nadat het dankzij Charles Mitchell dichterbij was gekomen. Marcel Aarts dunkte de thuisploeg naar het meest minimale verschil, maar Weert reageerde vervolgens uitstekend. Pauline, Roel Aarts en de jonge Robin van Heukelom zorgden voor een 11-18 stand. Door Marcel en Roel Aarts werd de eindstand na het eerste kwart 15-22.

Vlak na de start van het tweede bedrijf liet Van Vugt nog maar eens zien dat de Bossche verdediging allesbehalve goed georganiseerd stond. New Heroes kwam echter wel terug in de wedstrijd. Kees Akerboom, Ralf de Pagter en Maarten Bouwknecht brachten de spanning weer geheel terug: 29-30. Rosenmuller gaf de bezoekers met een drietje weer wat lucht, maar vijf punten achter elkaar van Akerboom zorgden ervoor dat de Brabanders op een 34-33 voorsprong kwamen. Roel Aarts scoorde eveneens vijf punten op rij en daardoor ging de ploeg van Radenko Varagic bij rust alsnog aan de leiding.

Na de pauze ging het spel op en neer. Waar BSW het vooral van de teamprestatie moest hebben, moest Den Bosch het vooral van de individuele acties hebben. Er werd door beide teams volop gescoord in het derde kwart. Het lukte Weert op de helft van dat kwart om opnieuw afstand te doen van New Heroes. Van Vugt en Pauline tilden het verschil naar de dubbele cijfers, maar de gastheren kwamen nog terug tot 67-71.

In het slotkwart wist BSW de favoriet steeds op een afstand van rond de zeven punten te houden. Pauline sneed als een mes door de boter door de Bossche verdediging en Van Vugt was opnieuw trefzeker van ver. De uitploeg leek het duel voortijdig te beslissen toen Aarts en wederom Van Vugt er 75-85 van maakten. Een korte sprint van vijf punten van New Heroes door De Pagter en Justin Watts leek drie minuten voor tijd alsnog voor een spannend slot te zorgen, maar toen bracht de Weerter ploeg de formatie van Sander van der Holst de definitieve nekslag toe met een 13-0 run.