Moeilijke avond tegen koploper

 In

Kenan Sarvan in gevecht met Sjoerd Koopman

BSW heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst om kunnen zetten. Koploper Donar uit Groningen kwam op bezoek en nam dankzij een ruime 58-86 overwinning de punten mee naar het noorden.

Het eerste kwart ging nog aardig gelijkop. Donar nam in eerste instantie het heft in handen, maar Weert achtervolgde. Chase Fieler dunkte raak na een fast break, Akeel Eduardo maakte met een driepunter gelijk. Andrew Smith mocht vrij scoren nadat Fieler een slordige pass van Aleek Pauline had onderschept en Dyon Halman bracht BSW weer langzij. Een drietje van ver van Jeroen van Vugt zorgde zelfs voor een voorsprong voor de thuisploeg. Toch wonnen de bezoekers het openingskwart, dankzij een mooie drive en idem afronding van Arvin Slagter: 13-15.

Van Ravensteijn opende het tweede kwart met een bommetje en dus was er opnieuw de voorsprong voor de Limburgers. Fieler maakte daar met een raak afstandsschot weer een einde aan. Veenstra deed er een schepje bovenop, waarna BSW-coach Radenko Varagic besloot te vluchten in een time-out. Dat mocht niet baten. De Groningers hadden besloten het tempo op te voeren en dat kon de jonge ploeg niet aan. Veenstra verzilverde een and-1 en Smith dunkte twee maal raak. Zo liepen de bezoekers uit naar 26-38 bij rust.

Donar vond een aantal keren eenvoudig het gaatje in de Weerter verdediging. Met name uitblinker Fieler (uiteindelijk goed voor 23 punten) maakte daar dankbaar gebruik van, onder andere met een dunk en een and-1. Van Ravensteijn zorgde met opnieuw een drietje voor een korte opleving in sporthal Boshoven. Hij mocht even later wederom vrij aanleggen van ver, dankzij een prachtige overhead pass van Van Vugt, maar dit keer faalde hij. Donar zette hoog druk en Weert kwam daar maar lastig onderuit. Van Vugt maakte in de buzzer nog 43-60.

BSW perste er in het slotkwart nog enkele driepunters uit en ook Roel van Overbeek kreeg de handen van het thuispubliek met elkaar met zijn onbevangenheid. Donar liep echter snel uit en profiteerde vooral vanuit de fast break. Jason Dourisseau, Fieler en Smith zorgden voor een grotere marge en daarmee de ruime Groninger overwinning.