Zwolle paar maten te groot

 In

BSW heeft in Zwolle een zware nederlaag geleden. Ondanks een prima start was de nummer twee van de Dutch Basketball League Landstede Zwolle met 98-66 veel te sterk.

Weert begon brutaal in het Landstede Sportcentrum. Het maakte gebruik van het slordige spel van de thuisploeg en pakte een 7-14 leiding, mede door scores van Dyon Halman en Rens van Ravensteijn. Met een korte spurt kwamen de Blauwvingers nog langszij, maar dankzij twee rake vrije worpen ging BSW er alsnog met het eerste kwartwinst vandoor: 16-18.

In het tweede kwart ging het fout bij de Weertenaren. Landstede oefende op het hele veld druk uit op de geplaagde ploeg van coach Radenko Varagic. Het resulteerde in een 18-0 run van de gastheren, waarin J.T. Yoho en Olaf Schaftenaar de hoofdrol hadden. Pas na ruim vier minuten lukte het de bezoekers om de eerste score van het kwart te produceren. Deze kwam van de hand van Jules Schild en was drie punten waard. Gedurende de rest van het kwart kroop BSW toch nog een beetje dichterbij en met 48-33 zochten beide teams de kleedkamers op.

Na rust ging pakte Zwolle de draad weer op. De ploeg uit Overijssel liep aan de hand van Clayton Vette, Keegan Hyland en de man in vorm Schaftenaar (24 punten in totaal van zijn hand) uit naar 71-50 aan het einde van het derde kwart. Aan Weerter zijde kon alleen Daan Rosenmuller (15 punten in totaal) enige schade aanrichten bij de gastheren.

In het slotkwart kregen de jonge bankspelers van Zwolse coach Herman van den Belt de kans om de 100 puntengrens te overschrijden. Nick Oudendag zorgde nog voor enkele dunks, maar BSW hield Landstede net onder de honderd punten.