Binnen BSW liggen de doelstellingen zowel bestuurlijk als sportief op landelijk niveau. BSW speelt al 35 jaar onafgebroken in de hoogste klasse van de competitie en werd in 1994 kampioen van Nederland.

 

BSW wordt dan ook in de regio Zuid-Oost Nederland gezien als een toonaangevende club in de hoogste klasse van Nederland. Op bestuurlijk gebied komen de doelstellingen naar voren in een gedegen organisatie en een professioneel bestuur, dat binnen de Nederlandse basketball wereld met haar opleidingsplan regelmatig als een lichtend voorbeeld wordt gezien.
BSW is de enige Limburgse basketballclub in de eredivisie en vervult bovendien een duidelijke regionale functie in Zuid-Oost Nederland (Limburg en Brabant). Ook het feit dat BSW veel aandacht besteedt aan de jeugd middels een gestructureerd plan weerspiegelt het hoge ambitie niveau.

 

In het kort zijn de voornaamste sportieve doelstellingen van BSW:

 

  • status van toonaangevende basketball organisatie behouden en verder tot ontwikkeling brengen;
  • het eerste herenteam dient haar positie in de nationale top te handhaven en zal zich op een zo kort mogelijke termijn weer bij de topteams van de eredivisie voegen en mee gaan dingen om de prijzen;
  • de continuïteit waarborgen door een verregaand professioneel jeugdbeleid;
  • het tonen van sociaal maatschappelijke betrokkenheid bij haar omgeving.